SALUTACIONS


Desitgem que tot el que es publiqui en el blog us serveixi per aprendre més i recordeu el que sempre diem: "Les persones que saben molt, són les persones que llegeixen molt".

dissabte, 27 de novembre del 2010

ENGANYAR ELS SENTITS

Com ja sabeu, els nostres sentits ens serveixen per captar informació del nostre voltant i/o del nostre medi, però de vegades ens poden fer arribar missatges equivocats. Si penseu que això que acabo de dir no és cert, podeu fer amb l'ajut dels vostres pares un parell d'experiències senzilles.


Ompliu tres petits cossis (barreños) amb aigua: un amb aigua freda, un altre amb aigua calenta i el tercer amb aigua tèbia. Que el papa o la mama et tapin els ulls, o al contrari, tapa els ulls al papa o a la mama, i desprès, el que tingui els ulls tapats ha de submergir una mà a l'aigua freda i una altra en la calenta durant 30 segons. Un cop han passat els trenta segons, haurà de treure les mans dels cossis i les posarà, totes dues alhora, en el d'aigua tèbia.
  
Abans de continuar llegint, fes l'experiència.

Què se sent ?
Si ho heu fet bé, la mà que estava submergida en aigua freda haurà percebut que la nova aigua estava molt calenta i, en canvi, la mà que estava en aigua calenta haurà sentit fred en passar a la tèbia. Però fixeu-vos que en realitat l'aigua està a la mateixa temperatura (aigua tèbia) per a les dues mans.


En aquesta experiència haureu de fer dos dibuixos en dos fulls diferents. En un haureu de dibuixar una gàbia (jaula) i en l'altre un ocell més petit. Desprès haureu de col·locar els dos dibuixos junts, separats per un llibre prim o un quadern, posat dret. A continuació haureu de mirar els dibuixos des de dalt, recolzant el front al llom del llibre, de manera que cadascun dels ulls quedi a un costat del llibre.

Abans de continuar llegint, fes l'experiència.

Què veieu ?
Si ho heu fet correctament, haureu comprovat que a poc a poc l'ocell entra a la gàbia.


Desitjo que aquestes experiències, que jo tambè vaig fer quan tenia la vostra edat, us hagin agradat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada