SALUTACIONS


Desitgem que tot el que es publiqui en el blog us serveixi per aprendre més i recordeu el que sempre diem: "Les persones que saben molt, són les persones que llegeixen molt".

dimarts, 9 de novembre del 2010

AMICS PER SEMPRE

Autora
Paula Danziger
Va néixer a Washington i va créixer a Nova York. Ha estat professora d’institut i d’universitat. La seva primera novel·la va tenir tant d’èxit que aviat va poder dedicar-se plenament a la literatura. Ha rebut molts premis als Estats Units. Els seus personatges són tan reals que els nens sempre li diuen que sembla que els coneguin.   


Il·lustrador
Tony Ross

Va néixer a Anglaterra el 10 d’agost del 1938. Al llarg d’aquests més de seixanta anys, ha il·lustrat més d’un centenar d’obres, tant amb textos propis com d’altres autors. També ha fet nombroses recreacions de clàssics (Els tres porquets, El gat amb botes, Hansel i Gretel…),
que li han reportat un gran prestigi. En més d’una entrevista, ha reconegut que l’humor i la fantasia són a la base de la seva obra i que el seu estil és d’allò més variat i difícil d’encasellar, tot i que sovint ratlla la caricatura. Ha obtingut nombrosos premis per les seves il·lustracions, sobretot a la Gran Bretanya, als EUA i a Alemanya.



Argument
L’Amber Brown és una nena de vuit anys que viu a New Jersey. Fa tercer de primària i el senyor Cohen és el seu professor. Encara que l’Amber té altres amics i amigues, el seu millor amic és el Justin Daniels; són inseparables des que es van conèixer al parvulari. L’Amber és alegre i extravertida però darrerament està una mica trista perquè els seus pares s’han divorciat i el pare se n’ha anat a treballar a París.
Un dia el Justin li diu que traslladen el seu pare a Alabama i que se n’haurà d’anar amb tota la família a viure allà. L’Amber es posa encara més trista perquè es pensava que estaria amb el seu amic tota la primària, o encara més, tota la vida; però la realitat és una altra. La mare del Justin es ven la casa i se’n va a buscar-ne una a Alabama. L’Amber s’enfada tot i que la seva mare li intenta fer entendre que encara que visquin lluny l’un de l’altre, podran seguir sent amics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada