SALUTACIONS


Desitgem que tot el que es publiqui en el blog us serveixi per aprendre més i recordeu el que sempre diem: "Les persones que saben molt, són les persones que llegeixen molt".

dimecres, 24 d’octubre del 2012

TALLERS DURANT LA VISITA AL MUSEU

Aquests tallers ens apropen el lligam íntim que uneix l'aigua amb la vida i el planeta.
 
Temps era temps, la Central Cornellà
 
Les màquines de vapor imponents de la Central Cornellà fa molts anys que estan aturades. El seu funcionament és, avui dia, gairebé un enigma, però la troballa d’unes notes antigues dins d’una maleta rònega ens poden ajudar a resoldre el misteri...
Els apunts que l’avi Corneli, un hipotètic antic treballador, va escriure fa cent anys esdevindran l’instrument per descobrir tots els detalls de la Central i, de retruc, els seus records ens acostaran a la vida d’un segle ençà. Una gran maqueta ens ajudarà a veure com ha evolucionat aquesta instal·lació hidràulica des del seu origen fins als nostres dies, amb relació al creixement de la ciutat.
 
Planeta Aigua
 
Al Museu hem rebut una mostra líquida d’aspecte estrany, procedent d’un planeta molt singular. Convertits en científics de laboratori, podrem investigar entre tots plegats què deu ser. Organitzats per equips, formularem hipòtesis i realitzarem experiments per determinar les propietats d’aquesta substància: comprovarem quan es congela o s’evapora, quins objectes hi suren i quins s’hi enfonsen o com es barreja amb diversos productes. Un cop aclarit el misteri, analitzarem qui contamina l’aigua i com podem netejar-la construint una depuradora.
 
-----

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada